maanantai 8. joulukuuta 2014

Sisustussuunnitelmia vol.3 - Neitosen huone

Neitosen huone
Viime viikolla jäikin blogin päivittäminen välistä, kun puuhasin niin innokkaasti neitosen huoneen parissa. Siinä missä poikasen suunnitelmat vaihtelivat mustavihreästä punaharmaan kautta keltamustaan ja sinivalkoiseen, neitonen on pysytellyt määrätietoisesti lempivärissään sinisessä.

Nuorella neidolla on hyvin vahvat näkemykset siitä, mitä hän tahtoo, eikä äidillä ole ollut muuta tekemistä kuin toimia neuvonantajana (ja toteuttajana). Neitonen pohdiskeli ja pyöritteli erilaisia vaihtoehtoja ja päätyi siihen, että koko huone maalataan. Aluksi kyllä mietittiin tapettivaihtoehtojakin, esim. Pip Studion vaaleansininen Early Bird miellytti molempien silmää ja Chinese Rosekin oli hetken harkinnassa mutta lopulta niistä luovuttiin.

Kun pikkuveli halusi viidakon, neitonen keksi idean "vesimaailmasta". Sininen katto valkoisilla poutapilvillä ja siniseksi maalatut seinät, joissa uiskentelee kaloja yms. Jalostettiin yhdessä ideaa ja ehdotin, että myös seinien yläosan voisi maalata taivaaksi katon lisäksi, alaosasta sitten tummempi vesi ja siihen välille kuohuvia aaltoja. Neitonen pohdiskeli, löytyisikö jostain kiva majakka-seinätarra. No löytyisihän niitä, esim. Etsyn kautta. Samoin samalta sivustolta löytyy paljon erilaisia kaloja, jos ei huvita alkaa itse maalailemaan (eli taidot eivät riitä). Varmaan kotimaisiakin toimittajia löytyisi, pitää paneutua aiheeseen paremmalla ajalla. Aalloille maalasin neitosen toiveesta kaksi valasta ja sabluunan avulla runsaasti purjeveneitä kiitämään ympäri huonetta.


Huoneen kahden vaatekaapin hyllyt olivat hyvässä kunnossa, joten niitä ei lähdetty uusimaan, maalattiin vain uudestaan. Ripustuskaapin takaosa myös tapetoitiin, koska tapetointi on kivaa (ja sitä paitsi se tapetti oli ihana eikä sitä voinut jättää alekoriin). Meillä on kuusi ehjää palapeiliä, jotka pelastin edellisen kodin roskakatoksesta ja niitä meinasin hyödyntää neitosen huoneessa. Yksi mahdollisuus on laittaa peilit vaatekaappien oviin, tosin huoneen ovi aukeaa sisäänpäin ja kahva saattaisi kyllä kolauttaa peilin säröille, joten sijoittelua pitää miettiä.

Seinät ennen maalausta...
... ja maalauksen jälkeen.

Hauska huomio remonttia tehdessä oli muuten se, että meillä ja yhdellä edeltävistä omistajista on harvinaisen samanlainen värimaku! Eteisen ja olohuoneen tapettien alta paljastui lähes samanvärinen seinä, kuin valitsemamme maali ja myös neitosen huone on ollut aiemmin sininen. Samalla totesimme, että kuten poikasen huoneessa, myös neitosella on seinälevy oven yläpuolelta täysin hiiltynyt ja muutenkin ovensuun lähellä on hiiltyneitä kohtia levyissä. Joko talossa on käytetty jo rakennusvaiheessa hiiltynyttä levyä tai sitten tällä on jotain tekemistä sen seikan kanssa, että eteisen parketti on uusittu... Olisi mielenkiintoista tietää.