sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Olen ihminen, siis bloggaan

Koska muut niin sitten minäkin... Ei kun oikeasti olen jo pitkään miettinyt blogin perustamista, en vain ole keksinyt aihetta, joka olisi niin mielenkiintoinen tai pitkäkestoinen, että siitä kannattaisi blogata. Käsityöt ja piirustelut tuppaavat jäämään keskeneräisiksi ja keittiössäkään en nykyisin vietä niin paljon aikaa, että siitä riittäisi kirjoitettavaa. Ja vaikka omasta mielestäni olenkin totta kai säkenöivän älykäs keskustelija, tosielämässä antini yhteiskunnallisiin keskusteluihin tuppaa kaatumaan siihen, etten muista kuka teki, mitä teki enkä oikeastaan edes sitä, milloin. Sellaista jaksaisi lukea vain ankarasta myötähäpeän tunteesta nautintoa saava henkilö, joten jätän viiltävän tarkkanäköiset analyysit suosiolla pätevämpien käsiin.

Nyt löytyi kuitenkin aihe. Talo. Päätimme lopultakin siirtyä vuokra-asujien huolettomasta joukosta vastuullisten talonomistajien riveihin ja ostimme ensiasunnon. Missä lie ollaan majailtu sitten tähän asti... Nyt edessä aukeaa siis uusi ja ihmeellinen maailma ja siitä kyllä riittää kirjoitettavaa. Tarkoitus olisi purkaa tänne ajatuksia ja kokemuksia sekä itse asunnon remontoinnista ja sisustamisesta että pihan perusparannuksesta. Siinä sivussa mukaan saattaa lipsahtaa välillä kaikenlaista muutakin, mikä sattuu sopivasti mieltä askarruttamaan. Kertojan äänenä toimii perheen naispuolinen aikuinen, miespuoliselta tullee lähinnä soraääniä ja tuskastuneita huokauksia, kun luvatut oikeudet päättää (melko) vapaasti kaikesta mediaan ja äänentoistoon liittyvästä kaatuvat sisustusteknisiin ongelmiin. On yksi asia päättää kaapin paikka, täysin oma lukunsa päästä yksimielisyyteen siitä, minkä värinen kaappi se on, kuinka korkea se saa olla ja onko se ylipäätään kaappi vaiko ehkä sittenkin senkki.

Lempparikannu ja -kuppi, molemmat muistoja Lapinreissuilta.
Harkitsin sitäkin vaihtoehtoa, että pitäisin pelkkää henkilökohtaista päiväkirjaa mutta päädyin kuitenkin blogiin. Näin saatan ehkä saada hyväksi koettuja neuvoja ja vinkkejä siitä, missä kohden ei kannata yrittää mennä kannikat edellä koivuun. Koska en ole erityisen vahvasti tutustunut bloggaamiseen aiemmin, olen viettänyt muutaman rattoisan illan lueskelemalla netistä blogin perustamiseen liittyvää materiaalia. Wikikirjaston Viisautta blogin käyttöön ja Bloggaajat.com ovat olleet erityisen tutkailun alla ja totta kai olen tutustunut myös Bloggerin omaan materiaaliin. Tänään keitin ison kannullisen teetä ja ryhdyin harjoittelemaan käytännössä.Tässä on tulos, jännä nähdä paljonko ulkoasu vielä muuttuu ajan kuluessa. Päätin lähteä liikkeelle simppelillä systeemillä mutta voihan se olla, että jossain vaiheessa alan kaivata taustakuvaa ja muita krumeluureja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti