lauantai 25. lokakuuta 2014

Sisustussuunnitelmia vol. 2 – Olohuone ja eteinen

Olohuone, eteinen ja ruokailutila
Olohuone, eteinen ja ruokailutila muodostavat yhdessä kokonaisuuden, joten alusta asti oli selvää, että värityksen on oltava yhteensopiva. Itse halusin vaaleat, valoisat sävyt kun taas urosmehiläinen olisi kaivannut ainakin olohuoneeseen tummia sävyjä kotiteatterihaaveiden takia. Sovittiin, että olohuoneen pikkuseinästä tulee tummempi, jolloin se estää sivuheijastuksia ja toisella puolella onkin ikkunat, joten maalivalintaa tärkeämpiä ovat verhot.

Sävyjen hienosäädössäkin olimme hieman eri linjoilla; mies olisi halunnut viileämpiä, tyylikkäitä valkoisen sekä harmaan sävyjä ja minä taas kannatin lämpimämpää, ruskeaan ja keltaiseen taittavaa sävykarttaa. Yhteisymmärykseen päästiin, kun bongasimme K-Raudan alekorista satsin Grandecon Auroraa, jossa on vaalealla pohjalla vaaleanruskea oksakuvio. Tapetti miellytti molempien silmää ja vaikka sitä ei ollut jäljellä enää kuin yksi avaamaton ja yksi avattu rulla, ne riittävät juuri sopivasti eteiskäytävän takanurkkaan, johon olen suunnitellut ompelupistettä. Lisäksi kinusimme kaupanpäälle yksinäisen pätkän samaa tapettia harmaanviolettina, sillä saimme heti sen nähtyämme idean tehdä sisustustaulun toisaalle eteiseen.


Kun tapetti löytyi, sopivat maalisävyt olikin helppo valita. Kuopion K-Raudalla on erinomainen apuväline, nimittäin valotunneli jossa voi nappia painamalla vaihtaa valaistuksen sävyä hämärästä tunnelmavalaistuksesta kirkkaaseen päivänvaloon. Käytiin vielä paperilappujen kanssa pyörähtämässä uudessa kodissa ja hyvältä näytti. Pääväri on siis näillä näkymin Tikkurilan G467 Herkkusieni ja keittiönvastainen seinä maalataan sävyllä H466 Angora. Tosin Terrassa oli aika kivaa, tummanruskeaa tapettiakin, joten on ihan täysin mahdollista, että suunnitelmat ehtivät vielä muuttua. Joskus epäilen, että saatan käydä vähän tuulella...

Katto ja ikkunanpuitteet maalataan myös. Selvittelin maalivaihtoehtoja ja lopulta päädyttiin katon osalta Tikkurilan Paneelikattomaaliin. Se on kyllä pirun kallista mutta pätevämmät tahot arvelivat, että maksaa itsensä takaisin levittyvyyden ja peittävyyden kautta. Sitä siis. Saa nähdä, onko virhe aloittaa remppahommat ehkä siitä suuritöisimmästä (ja viheliäisimmästä?) urakasta eli 50-60 neliön paneelikatosta mutta pakkohan sekin on läpi käydä. Urosmehiläinen totesi epätoivoisena "Siinä on ihan hirveästi hommaa" mutta jos jätetään katto maalaamatta, se hyppää silmille sitten, kun lattia ja seinät kimaltelevat uudessa loistossaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti