sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Valmistautumista koitokseen


On niin paljon opittavaa!
Tästä se alkaa! Tai no, jos totta puhutaan niin alkoi jo ennen kuin oli nimiäkään paperissa tai edes kuntokartoitusta tehty. Olin jo ehtinyt selata lukuisia tapettimallistoja netistä läpi, hakea rautakaupasta paksun nipun sisämaalien värimalleja ja opiskella yksityiskohtaisesti, kuinka laminaatti asennetaan muovimaton päälle. Ai niin, ja ostaa kaksi ruusupensasta, pari perennaa, kasan kukkasipuleita sekä kompostorin. Kauppapäivän aattona Starkki järjesti sisustusillan ja pitihän sielläkin käydä. Nyt olen taas asteen verran viisaampi mitä pensseleihin ja maaliteloihin tulee, sillä kävin erittäin mielenkiintoisen keskustelun Sokevan edustajan kanssa. En tiennyt aiemmin, että Sokeva on perustettu tukemaan näkövammaisten työllistymistä ja että nykyäänkin sen omistaa Näkövammaisten keskusliitto ry. Kirjastoreissulta tarttui matkaan pino sisustus- ja remonttikirjoja ja lainasinpa verhoiluoppaankin kun ajattelin, että joskus pitäisi saada valmiiksi se nojatuoliprojekti, joka alkoi kuutisen vuotta sitten.

Askartelin paskartelin pikkukirjasen. :)
Askartelin meille (minulle) talokirjan kaikkea projektiin liittyvää varten. Tähän mennessä kirjassa on pensselivinkkien lisäksi huoneiden mittoja eiliseltä mittailukäynniltä, mutta tarkoitus olisi kirjata ylös kaikenlaisia ideoita, vinkkejä, yhteystietoja yms. Myös tapettimalleja, väriliuskoja, kasvien nimiä ja kaikkea sellaista kivaa voisi liittää sivuille, koska kirja olisi helppo ottaa kauppaankin mukaan sitten, kun lähdemme ostoksille.

Päällystin etukannen talon pohjapiirroksella ja liimasin päälle pari kuntokartoitusraportin luonnoksesta nipsaistua kuvaa. Sisäkannessa on myyntiesitteen tiedot talosta ja takakansi on päällystetty alueen asemakaavalla. Projektimme kohde on kolmen makuuhuoneen omakotitalo takkahuoneella ja puusaunalla - takkahuoneessa on kylläkin takan sijasta leivinuuni (jee!!!). Kokoa pytingillä on noin 120 neliötä, joten perheemme mahtunee sinne sangen kivuttomasti. Olen oikeasti yllättynyt siitä, että makuuhuoneetkin saatiin jaettua ilman riitoja, voi toki olla että lopullinen jako on sitten jotain ihan muuta. Seinäpinnat pitää uusata joka huoneesta ja parkettikin pitää varmasti jossain vaiheessa hioa, mutta mitään ei tarvitse tehdä asap ja kun sekä keittiö että pesutilat on remontoitu 2008, voimme tehdä remppaa pikkuhiljaa. Todennäköisesti teemme sen siis niin nopsaan kuin mahdollista, koska olen hätähousu.

Piha on ihana! Urosmehiläisemme suhtautuu siihen epäluuloisesti, etenkin etupihaan, koska ruohonleikkuu on kuulemma hankalaa sellaisella kallion jakamalla rinnetontilla. Takapiha on hänenkin mielestään ihan ok, koska siellä mahtuu potkimaan palloa ja ruohonleikkuun kannalta se on huomattavasti helpompi. Lupasin huolehtia etupihan ruohosta henkilökohtaisesti. Ja jos saan vapaat kädet pihan suhteen, siellä ei tule olemaan ruohikkoa. Vaan betonia! Oikeasti meinasin tehdä koko etupihasta kukkapenkin mutta siitä lisää myöhemmin. Takapihalla meillä kasvaa pari vanhaa omenapuuta, kaksi kirsikkapuuta ja kasa vanhoja ja ränsistyneitä marjapensaita, jotka kuulemma tekevät syöntimarjat mutta luulen, että leikkaamalla ja lannoittamalla ne saadaan tuottamaan kyllä enemmänkin. Saa nähdä. Ne ostamani ruusut meinasin laittaa etupihalle ja haaveilen myös luumupuusta. Voi että, elämä tulee olemaan niin ihanaa ainakin koko ensi talven ajan, kun saan suunnitella kaikkea mahdollista pihalle eikä tarvitse toteuttaa vielä mitään!

1 kommentti: