maanantai 29. syyskuuta 2014

Kylttejä ja kiulukoita

En tiedä, onko sisustustavaran ostelu juuri ennen muuttoa kauhean järkevää mutta kivaa se ainakin on! Minun piti saada viime torstaina pari tuntia kulumaan, joten löysin itseni pitkästä aikaa Kuopion Korttelimuseosta. Sinne rakennetaan muuten juuri uutta hääaiheista näyttelyä, joka valmistunee ihan näinä päivinä mutta jos tahtoo ottaa kaiken ilon irti aiheesta, kannattaa odotella vielä pari viikkoa. Näyttelyn toinen puolikas avataan nimittäin Kuopion museossa 17.10., joten sen jälkeen voi pyhittää vaikka koko päivän vanhoille hääperinteille. Matkuksen kauppakeskuksessa on kuulemma esillä vanhoja hääkuvia 24.10. asti, eli sielläkin kannattaa pistäytyä.

Vaikka häänäyttely ei ollutkaan vielä täysin valmis, oli aiheeseen liittyviä opaskylttejä silti jo monessa tuvassa. Kiertelin katsomassa perusnäyttelyt mutta enimmäkseen jumitin pihalla keräilemässä ruusunmarjoja ja näpistämällä muutaman siemenkodan perennoista. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä - vanhemmilta omaksuttu harrastus tämäkin. Kun saaliiseen yhdistää Valkeisen rannalta poimitut siemenet ja kiulukat, saalis on jo melkoisen hyvä.

Mutta niin, se sisustustavara. Kuka voi vastustaa tällaista kylttiä??? Alkuperäinen kyltti on sijainnut Lapinlahden apteekissa mutta kuulemma vastaavia kylttejä on ollut ihan yleisesti julkisilla paikoilla, apteekkien lisäksi mm. rautatieasemilla. Sylkemiskiellon avulla on pyritty ehkäisemään tuberkuloosin leviämistä.
Tämä sopisi vaikka keittiöön - tai heti tuulikaapin seinälle huomioksi vierailijoille.

Kellotaulun ostin eurolla AmandaB:n Kuopion myymälästä. Arvelin ihan oikein, että esikoinen saattaisi tykästyä siihen ja se sopinee myös hänen suunnitelmiinsa sisustaa huone sinisävyiseksi. Pitää kuitenkin tehdä sille äänieristetty kotelo, ettei tikitys häiritse. Kaavailtiin varastorakennukseen verstasnurkkaa, siellä on sitten hyvä nikkaroida.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti