torstai 2. lokakuuta 2014

Suppilovahveroita!

Äiti ja isä olivat käyneet keräämässä seitikkejä ja kun he olivat samalla reissulla löytäneet myös suppilovahveroita, he toivat meille ison kulhollisen. En valita! Isä ei syö sieniä, joten äiti arveli, että meillä ne kuluvat paremmin. Ei meilläkään syö suppilovahveroita kukaan muu kuin minä mutta en valita vieläkään. Tällä viikolla olenkin nautiskellut sienivoittoisesta lounasmenusta - suppismunakasta, suppiskastiketta ja tänään suppiskeittoa, kun muistin lopultakin ostaa Koskenlaskijaa. Lisäksi sieniä riitti vähän säilöönkin asti. Kokeilen ensimmäistä kertaa suppisten pakastamista. Pitää viikonloppuna käydä katsomassa, josko omilla paikoilla olisi satoa myös kuivuriin. Tatteja kuivasin mukavan satsin mutta saattaisin löytää tilaa myös suppiksille...


Suppilovahverokeitto

4 dl suppilovahveroita
1 pieni sipuli
5 dl vettä
100 g Koskenlaskijaa
Öljyä
Pippuria
Suolaa

Pilko suppilovahverot ja sipuli. Kuullota sipulisilppua hetki öljyssä, lisää suppikset, mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele sieniä ja sipuleita pannulla, kunnes liika neste on haihtunut sienistä. Kippaa sienet kattilaan ja kaada päälle vesi (itse käytän vedenkeittimessä valmiiksi kuumennettua vettä). Keitä hiljakseen kymmenisen minuuttia, lisää Koskenlaskija ja anna kiehua vielä muutama minuutti sekoitellen. Surauta  keitto tasaiseksi ja kuohkeaksi sauvasekoittimella ja nauti!


Itse käytin tällä kertaa kylmäsavuporojuustoa, mikä toi keittoon oman makoisan arominsa. Sopii nimittäin hyvin yhteen suppilovahveroiden kanssa! Nautiskelin aterian ulkona, mummin villasukat jalassa. Ihana sää!

Suppissoppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti