maanantai 20. lokakuuta 2014

Sisustussuunitelmia – poikasen huone

Muuttopäivä lähestyy ja sisustussuunnitelu aiheuttaa kiivasta aivotyötä. Tikkurilan sivuilta löytyvä värisuunnitteluohjelma Colorplanner 4.0 on lasten suosikki. Sen käytettävyydessä on parantamisen varaa mutta meidän tarpeisiimme se kyllä riittää mainiosti. Käytin pari iltaa rajaamalla makuuhuonekuvia ohjelman tarjoamalla työkalulla ja lapset ovat tehneet suunnitelmiaan niiden avulla.

Poikasen huone ja vaatehuone
Poikanen ilmoitti heti alkuun, että hän haluaa musta-vihreän huoneen, jossa puolet seinistä ovat mustia. Käytin suunnattomia suostuttelutaitojani ja sain hänet uskomaan, että on parempi, jos kaikki seinät ovat vihreitä ja mustaa käytetään sitten tekstiileissä, koska huone on aika pieni. Itse kyllä ihastuin mustavalkoiseen Esta homen Sports League –malliston jalkapallotapettiin ja sain jo vähän niin kuin myytyä poikasellekin ajatuksen, että yksi seinä tapetoitaisiin sillä. Minun mielestäni se sopisi erinomaisesti futista harrastavalle junnulle. Valitettavasti mallistoa ei enää valmisteta, joten jos sitä haluaisi hankkia, pitäisi tehdä päätös nopeasti.

Futistapetti jäi kuitenkin suunnitelmista, kun poikanen innostui vaihtamaan värimaailmaa musta-vihreästä kelta-mustaan. Keltaiset seinät, mustat tekstiilit ja kun katto, ovet ja ikkunanpielet ovat valkeat, tuloksena on KuPS:n värit! Kelpaa kyllä kimalaiselle. Sinivalkoisen Suomi-huoneen teilasin, joten keltamusta jäi voimaan - kunnes käväisimme Kuopion Kodin Terrassa, jonka alekorista löytyi viidakkotapetti. Äkkiä poikanen muisti taas haaveensa vihreäsävyisestä huoneesta ja lopputulos on se, että nyt meillä on kolme rullaa vihreää DecorMaisonin Spirit of adventure: Amazon –tapettia ja sopivansävyisen vihreän maalin etsiminen edessä. Oma suosikkini on Tikkurilan heleä Wasabi (N388) ja löytyy Teknokseltakin kauniita sävyjä.

Katselimme tuota Amazon-tapettia itse asiassa jo aiemmin Starkissa urosmehiläisen kanssa ja arvelimme, että poikanen varmaan tykkäisi. Tapettirullalla oli kuitenkin hintaa n. 45 euroa ja jäppinen oli jo ehtinyt todeta, ettei oikeastaan tahdo lainkaan tapettia, joten emme ottaneet asiaa puheeksi. Alekorilöytö maksoi 5 euroa/rulla, eli halvalla selvittiin! Oikeastaan voisi käydä ostamassa vielä yhden rullan lisää ja harjoitella tapetoimista vaatehuoneessa. Se on kuitenkin tarkoitus laittaa samalla kertaa kuntoon ja värimaailma voisi hyvinkin olla sama kuin poikasen huoneessa.

2 kommenttia:

  1. Ei tule ainakaan turhan ujo värimaailma. :) Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. :) Itse tykkään hiukkasen hillitymmistä sävyistä mutta tässä lasten suunnitelmia kuunnellessani olen muistuttanut itselleni, että niistä tulee heidän huoneensa ja he saavat toteuttaa omat visionsa, elleivät ne nyt ihan mahdottomia ole. :D

    VastaaPoista