tiistai 7. lokakuuta 2014

Kasvi-inventaariota

Teimme äidin ja isän kanssa inventaariota siitä, mitä kaikkea voisin saada pihalle suoraan mökiltä tai mummolasta. No ensinnäkin Lada mökkitontin laidasta. Ajateltiin ensin laittaa se etupihalle, mutta ehkä se sopisi kuitenkin paremmin takapihan puolelle. Lada tarvitsisi kyllä myös pölyttäjän, Tshizhovskaja olisi ilmeisesti hyvä. Jos pihaan ei mahdu kahta päärynää, voisin kokeilla myös kaverin suosittelemaa itsepölytteistä Pepiä. Etupihalle voisin istuttaa luumun, mummolan punaluumusta saisin juurivesoja.

Mummolasta saisin myös palsamiköynnöksen ja karhunvatun taimia. Ne molemmat viihtyisivät varmasti takapihan aidan vieressä, kävelypolun puolella. Tällä hetkellä siinä kasvaa lähinnä pihlajaa, pajua ja horsmaa, joten se joutaisi hyvinkin hyötykäyttöön.

Isä lupasi minulle muutaman yllätys-rhodon (vapaapölytteisiä siementaimia) ja kaavailimme, että ne voisivat viihtyä takapihan nurkassa omenapuiden katveessa. Mökiltä saan paljon ruusuntaimia, joita meinasin istuttaa lähinnä etupihalle. Tällä hetkellä liputan sekalajisen aidanteen puolesta orapihlaja-aidan korvaajana ja ruusut olisivat ihana lisä myös siihen. Niiden lisäksi voisin istuttaa aidanteeseen marja-aroniaa ja marjatuomipihlajaa (mummolan juurivesoista). Tyrnikin kiinnostaisi. Ja mummolassa kasvavasta japaninruusukvitteniltä joutaisi myös varmasti jokunen vesa. Ai niin, ja kääpiömanteli olisi varmasti aivan ihana! Tiedän, etten voi saada aitaani kaikkea mitä haluaisin mutta suunnittelu on aina yhtä hauskaa.

Etupihan reuhahtanut tuoksuvatukka saa väisyä ruusujen tieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti