maanantai 17. marraskuuta 2014

Yllätyksiä

Talosta paljastuu remontin kuluessa aina vain uusia, riemastuttavia yllätyksiä. Niin kuin vaikkapa vaatehuoneen salalokero. Vaatehuoneen hyllyjä purkaessa löytyi vanerinen laatikko, joka meni seinästä läpi ja jonka sisällä oli voimapihdeillä katkaistu sähköjohto. Sähkömiehen mukaan kyseessä on todennäköisesti vanha saunan valon kotelo, sauna kun on siinä seinän toisella puolella. Johdossakaan ei kulje enää virtaa, joten uskalsimme hyvillä mielin sulkea kotelon ja jatkaa remonttia.

Vaatehuoneen rempan edetessä paljastui myös, että itse asiassa huoneen takaseinä on valeseinä, jonka takana on n. 10 cm tyhjää tilaa ja sen jälkeen salalokeroseinän välinen toinen seinä. Tämä kaikki paljastui seinässä olevasta reiästä, johon oli ripustettu pitkä verhokoukku. Itse seinää emme lähteneet purkamaan, vaikkei meillä olekaan käsitystä valeseinän merkityksestä.

Eteisestä löytyi salakaappi, kun urosmehiläinen huomasi, että eteisen supersankarikaapin yläpuolella on kiinni ruuvattu ovi. Se piti totta kai avata, mutta kaappi osoittautui suureksi pettymykseksemme tyhjäksi. Toisaalta ylimääräinen säilytystila on aina tervetullutta.

Poikasen makuuhuoneen katto julkisti salansa, kun aloin ihmetellä sitä pestessäni outoa, mustaa levyä. Kävi ilmi, että levy oli musta siksi, että se oli hiiltynyt. Ja itse asiassa hiiltyneitä kattolevyjä oli kolme ja ainakin kahdessa seinälevyssäkin oli hiiltyneitä kohtia. Ei ole mitään tietoa siitä, mikä levyjä on polttanut mutta oli se mitä tahansa, palo on rajoittunut oven viereen. Ja maalikerroksista päätellen kyseinen sattumus on tapahtunut ihan talon alkuaikoina (ellei sentään ole käytetty valmiiksi hiiltyneitä levyjä), joten emme ihmetelleet, kun edellisillä asukkailla ei ollut aavistustakaan koko asiasta.


Viimeisin salaisuus paljastui tänään, kun poistimme äidin kanssa olohuoneen seinän tapettikerrostumia. Kuva puhukoon puolestaan. Haluaisin kovasti tietää, kuka tai mikä Von Hauten mahtoi olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti